Skip to main content

Thought leaders: repeat, totdat de wereld af is… - blog

In een korte videoreeks over thought leadership komt human connection specialist Brian Miller met een simpele, doeltreffende formule:  'Have thoughts, publish thoughts, repeat'.Raak, vind ik! Het lijkt een simpel rijtje, maar na elke komma groeit de uitdaging exponentieel. Want... in zo’n beetje elk vakgebied zijn er ontelbaar veel experts met goede ideeën. Een handjevol daarvan communiceert die ideeën naar buiten toe, maar slechts een enkeling durft (!!) de kracht van herhaling in te zetten. 

Herhaling vergt commitment. Wat misschien wel een ander woord is voor karakter.
Er zijn namelijk 1000-en-één redenen om stil te vallen. Vrijwel altijd vallen ze onder een van deze drie categorieën: geen inspiratie, geen lef, geen tijd.

Terecht merkt Miller op dat een thought leader niet betaald zou moeten worden voor tijd. Het gaat niet om de uren. Het gaat om de ideeën. Het formuleren van een visie, een mening, een perspectief, de wereld durven duiden, reflecteren op de toekomst. Dat is wat je als thought leader in essentie te doen hebt! En waar je dus prioriteit voor maakt in je agenda!

Niet één keer, niet sporadisch. Maar: vaak!

Voor iedereen die denkt: moet ik nu wéér hetzelfde zeggen?
Ja, keep going- totdat de wereld af is :)! Zonder repeat blijft alles klein.


Bureau voor Boegbeelden | infoThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.| Gevestigd te Schoorl, Noord-Holland | KVK 37136276 | Alle rechten voorbehouden aan Prominence PR | Privacy & anti-spam beleid